Tervetuloa Taidekoulu Tuimalaan!

Meillä opit ajattomia taiteenteon periaatteita – ajasta ja paikasta riippumatta.

Tervehdys!

Olemme Tuomas ja Liisa Tuimala ja opetamme kuvataidetta Taidekoulu Tuimalassa. Haluatko oppia taidetta, muttet tarkkaan tiedä, mistä sinun kannattaisi aloittaa? Oletko etsinyt vinkkejä netistä muttet edelleenkään täysin tiedä, miten sinun kannattaisi edetä? Tuntuuko taiteen tekeminen sinusta paikka paikoin vaivalloiselta, ja kaipaisitko henkilökohtaista tukea, jotta voisit päästä alkuun ja onnistua? 


Perustimme Taidekoulu Tuimalan vastaukseksi edellä oleviin kysymyksiin. Haluamme tarjota korkeatasoista kuvataiteen verkko-opetusta Suomessa ja auttaa sinua löytämään oma tyylisi ja tapasi tehdä taidetta.

Taustaa...

Aloitimme kuvataiteen opettamisen jo vuonna 2016 Taidekurssit.fi-sivustolla, josta monet teistä jo tuntevat meidät. Kokemuksemme satojen kurssilaisten ohjaamisesta on saanut meidät vakuuttumaan, että myös sinä voit oppia taidetta, vaikka olisit perehtymässä taiteeseen vasta ensi kertaa tai tietäisit tässä vaiheessa vain hieman eri tekniikoista.


Lue lisää siitä, kenelle kurssimme soveltuvat >

Ajatusmaailmamme

Taidekoulu Tuimalassa opit ajattomia taiteenteon periaatteita. Haluamme, että voit kehittyä taidoissasi ja löytää samalla uusia puolia omasta itseilmaisustasi. Opetamme kursseillamme tärkeimpiä piirtämisen ja maalaamisen taitoja, joita on opetettu eri taidekouluissa kymmeniä ja satoja vuosia. 


Yksi tärkeimmistä ajatuksistamme on opettaa asiat niin, että voit soveltaa oppimaasi kurssien ulkopuoliseen tekemiseen. Voit siirtää oppimasi asiat suoraan omaan taiteeseesi ja kehittyä taiteen tekijänä – olipa tyylisuuntasi mikä tahansa. 


Tyylisuunnista puheenoleen, arvostamme kaikenlaisia tapoja tehdä taidetta. Jos meidän kuitenkin pitäisi valita itsellemme mieluisin tyylisuunta, se olisi klassinen realismi. Nautimme perinteisistä tyyleistä, taitolähtöisyydestä ja pitkäjänteisestä tavasta työskennellä. Arvostamme kauniita maisema- ja asetelmamaalauksia ja innostumme ajattomalla tyylillä tehdyistä piirustuksista. Myös abstrakti ilmaisu vetoaa meihin.


Ajattomuuden ja perinteisyyden lisäksi meitä kiinnostaa hyväksi havaittujen asioiden tuominen nykyaikaan, tähän päivään. Voimme ottaa oppia menneistä ajoista samalla, kun säilyttämme tuoreuden ja nykyaikaisuuden. Kursseillamme sinulla on mahdollisuus pohtia omaa taiteilijuuttasi ja kehittyä omista lähtökohdistasi käsin.

Tuomas Tuimala

Olen itseoppinut kuvataiteilija ja Taidekoulu Tuimalan toinen omistaja. Synnyin Äänekoskella vuonna 1982. 


Piirustusharrastukseni alkoi jo lapsena sarjakuvien piirtämisellä. Aikuisiässä aloin harjoitella piirtämistä ammattimaisesti ja päivärutiiniini kuuluu edelleen piirtämistä useita tunteja päivässä. Tällä hetkellä minua kiinnostaa erityisesti ihmishahmojen ja potrettien piirtäminen. 


Oma matkani aloittelijasta tähän hetkeen itse oppien on innostava esimerkki siitä, kuinka kuka tahansa voi oppia piirtämään taidokkaasti. Piirtäminen on hieno taito, eikä sen hallitsemiseen tarvita vuosien koulutusta – pitkäjänteisyyttä kylläkin. 


Koska olen kahlannut tieni piirtäjäksi itseäni opettaen ja osin kantapäänkin kautta, minulla on nykyään aika hyvä käsitys siitä, mikä piirtotaidossa on oleellisinta. Kursseilla opetan tärkeimmät asiat sinulle.
Liisa Tuimala

Synnyin Luvialla vuonna 1986. Taide veti minua puoleensa lapsena ja nuorena, ja kuvaamataito oli lempiaineeni ala-asteelta lukioon. Haaveilin opiskelupaikasta taidekouluissa koko lukioikäni, mutta kun hakuajat lähenivät, kuuntelin liikaa hyvää tarkoittavia aikuisia ja valitsin taiteen sijaan ”turvallisen alan, jolla on töitä”. 


Kun kymmenen vuotta oli kulunut, päätin toteuttaa haaveeni ja ryhdyin taidealan yrittäjäksi. Opiskelin samalla öljymaalausta paikallisen taiteilijan opissa ja myöhemmin menin töihin taidegalleriaan / kehystämöön, jonka yhteydessä myytiin myös taidetarvikkeita. Taidekenttä alkoi tulla tutuiksi ja yrittäjyyden myötä minussa kasvoi halu luoda alalle jotakin uutta. 


Vuonna 2016 aloimme kehittää taiteen verkko-opetusta silloisen työkaverini Sami Halttusen kanssa – ensimmäisinä Suomessa. Loimme hyvän pohjan kuvataiteen verkko-opetukselle ja avasimme Taidekurssit.fi-sivuston. 


Nyt teemme töitä Tuomaksen kanssa Taidekoulu Tuimalassa kurssien opettajina, avioparina ja toisiamme eteenpäin potkivina taiteilijoina.
Nähdään kursseilla!

Olemme itse mukana kursseillamme ja siellä voimme tutustua toisiimme paremmin. Meiltä voit aina kysyä kysymyksiä ja pyytää neuvoja. Kursseillamme on todella lämminhenkinen ja kannustava ilmapiiri, mikä pitää yllä innostusta ja rohkaisee ylittämään itsensä. 


Olemme itse nauttineet suunnattomasti kurssilaisten kommenteista ja näkökulmista liittyen erilaisiin taiteenteon piirteisiin. Vuorovaikutus opiskelijoiden kanssa kursseilla ja monet pohdinnat ovat vieneet myös meitä eteenpäin. Niin se vaan on, että kurssilaiset luovat Taidekoulu Tuimalan.