Opi piirtämään klassisella metodilla

Verkkokurssi kipsipiirroksen tekemisestä

Verkkokurssi kipsipiirroksen tekemisestä

127 €


Kurssi on alkamassa myöhemmin.


Piirustustaito ruosteessa?

Tuntuuko sinusta, ettet saa piirrettyä paperille sitä, mitä suunnittelit? Koetko piirtämisen hankalaksi ja vaivalloiseksi? Unelmoitko siitä, että voisit olla hyvä piirtäjä? 


Kipsiveistoksen piirtäminen on klassinen metodi, jonka välityksellä voi oppia tärkeitä piirtämisen taitoja ja kehittyä omissa piirustustaidoissa tehokkaasti. Jos olet hapuillut piirustustesi kanssa tai jos erilaisten muotojen ja hahmojen kuvaaminen tuntuu sinusta haastavalta, liity tälle kurssille. 


Kurssin myötä kykysi piirtää realistisesti kehittyy ja opit ymmärtämään, mistä piirtämisessä itse asiassa on kyse. Hyödyt tämän kurssin opeista, olipa oma tyylisuuntasi mikä tahansa.

Kurssin sisältö


Johdanto aiheeseen

 • Tervetuloa kurssille!

 • Miten kipsiveistoksen piirtäminen hyödyttää sinua? 

 • Tarvittavat välineet

 • Mistä lähdetään liikkeelle

Välineet ja työtavat tutuiksi

 • Tervetuloa kurssille!

 • Miten kipsiveistoksen piirtäminen hyödyttää sinua? 

 • Tarvittavat välineet

 • Mistä lähdetään liikkeelle

Vahvan luonnoksen piirtäminen

 • Tervetuloa kurssille!

 • Miten kipsiveistoksen piirtäminen hyödyttää sinua? 

 • Tarvittavat välineet

 • Mistä lähdetään liikkeelle

Valo ja varjo

 • Tervetuloa kurssille!

 • Miten kipsiveistoksen piirtäminen hyödyttää sinua? 

 • Tarvittavat välineet

 • Mistä lähdetään liikkeelle

Kurssilla tarvittavat välineet


Kynät

– Staedtler lyijykynät, kovuudet 2H, H, HB ja 3B


– Staedtler Mars Lumograph musta lyijykynä, kovuus 8B tai musta puuvärikynä


– Valkoinen hiilikynä, esim. Derwent tai Generals

Voit ostaa tarvittavat kynät hyvin varustelluista kirjakaupoista tai suoraan meiltä.

Paperi

Teemme teoksen sävytetylle A3-kokoiselle paperille. Käytämme kurssilla Cansonin Mi-Teintes -merkkistä lämpimän harmaata paperia, jonka sävy on "Moonstone". 

Paperin paino on 160g / m² ja sitä myydään 50 x 65 cm kokoisina arkkeina useissa taidetarvikeliikkeissä. Harmaan sävy voi olla jokin muukin, mutta valitse mieluiten jokin keskiharmaa sävy.

Muut tarvikkeet

Tarvitset lisäksi pyyhekumin, teroittimen sekä piirustusalustan. Alustaksi sopii vanerilevyn pala tai muu vastaava levy.

Myös maalausteline on hyödyllinen, mutta sen hankkiminen ei ole pakollista.

Tuomas Tuimala

Piirustuskurssilla sinua opastaa kurssin sisällön suunnitellut Tuomas Tuimala. Voit kysyä Tuomakselta kysymyksiä ja pyytää palautetta omista töistäsi. Kurssin jäsenenä sinulle avautuu pääsy kurssin keskusteluosioihin, joissa Tuomas on mukana opastamassa ja neuvomassa sinua.

Mitä hyötyä kipsiveistoksen piirtämisestä on?

Kipsiveistoksen piirtäminen on klassinen metodi, jonka välityksellä voi oppia tärkeitä piirtämisen taitoja ja kehittyä omissa piirustustaidoissa tehokkaasti. Jos olet hapuillut piirustustesi kanssa tai jos erilaisten muotojen ja hahmojen kuvaaminen tuntuu sinusta haastavalta, kokeile kipsipiirrosta.

Kipsipiirroksen tekeminen opettaa sinulle:


 • Kuinka piirtää valoa ja varjoa
 • Kuinka luoda teoksiin kolmiulotteisuuden vaikutelmaa
 • Miten teos kannattaa sävyttää
 • Anatomiaa ja mittasuhteita
 • Klassista estetiikkaa

Kuten huomaat, tämän yksinkertaisen harjoituksen välityksellä voit oppia runsaasti hyödyllisiä taitoja, joita voit soveltaa myös muiden teostesi tekemiseen.

Kurssi on alkamassa myöhemmin.

Miksi klassinen menetelmä?

Klassinen taide mielletään helposti sellaiseksi, että se on tavallisten maallikoiden ulottumattomissa ja että piirtäminen klassisella menetelmällä vaatii erityisiä lahjoja. Todellisuudessa juuri johdonmukaisuutensa ja selkeytensä vuoksi klassinen menetelmä on kaikkien opittavissa ja sen avulla aloittelijakin voi parantaa piirustuksiaan nopeasti. 


Perinteiset menetelmät ovat säilyneet meidän aikaamme syystä. Ne ovat läpäisseet ajan testin ja osoittautuneet luotettaviksi opastajiksi kuvataiteen saralla. Perinteisistä menetelmistä on todellakin hyötyä. Voit oppia piirtämään kauniita teoksia toimiviksi havaituilla keinoilla ja onnistua kiinnostavien teosten luomisessa. Voit soveltaa oppimiasi periaatteita kaikkeen taiteeseesi.

Usein kysyttyä


Milloin kurssi alkaa?

Kurssi on juuri nyt rakenteilla ja sen arvioitu alkamisajankohta on 2020 / 2021.

Voinko saada palautetta työskentelystäni?

Kyllä. Kurssilla sinulla on mahdollisuus kysyä kysymyksiä kurssin opettajalta ja pyytää palautetta. Palautetta voi pyytää niin paljon, kuin koet sille olevan tarvetta.

Kuuluvatko välineet kurssin hintaan?

Eivät. Voit hankkia tarvittavat välineet jostakin kirjakaupasta, taidetarvikeliikkeestä tai taidetarvikkeiden verkkokaupasta. Voit ostaa kurssiin liittyvän välinepaketin myös meiltä. 

Kuinka kauan kurssi kestää?

Kurssin kesto riippuu siitä, kuinka nopeasti haluat käydä sitä. Viitteellinen kesto on noin kolme viikkoa, jos oppituntien parissa työskentelee 2-3 kertaa viikossa, tunnin tai kaksi kerrallaan.

Minulla ei ole omaa kipsiveistosta. Voinko osallistua?

Ehdottomasti! Sinulla ei tarvitse olla omaa kipsiveistosta, jotta voit osallistua kurssille. Voit tehdä teoksen valokuvan perusteella, mikä sekin on erittäin opettavaista. 


Mallikuvan saat ladattua ja tulostettua suoraan kurssilta. Jos sinulla ei ole tulostinta, voit tilata kuvan meiltä.


Jos haluat hankkia oman kipsiveistoksen ja harjoitella piirtämistä suoraan näköhavainnoistasi, voit käydä kurssin myös niin, että piirrät teoksen suoraan omasta veistoksestasi. Tämä on kehittävää, muttei kurssin kannalta kuitenkaan välttämätöntä.

Kuinka kauan minulla on pääsy kurssille?

Aina! Kun olet kerran ostanut kurssin, sinulla on jatkuva pääsy kurssille ja kaikkiin kurssilla oleviin keskusteluihin.

Verkkokurssi kipsipiirroksen tekemisestä

127 €


Kurssi on alkamassa myöhemmin.