Taiteen verkko-opetus kasvaa

Liisa Tuimala

Taiteen opiskelu internetin välityksellä on jatkuvassa kasvussa. Korkealaatuisesti toteutetut verkkokurssit tarjoavat hyvin kokonaisvaltaisen ja jäsennellyn oppimiskokemuksen, jonka myötä voit opiskella tavalla, joka sopii sinulle parhaiten.‍

Suomessa taiteen opiskelu verkossa on vielä hieman alkutekijöissään. Taidamme olla toistaiseksi ainoita, jotka tarjoavat verkossa taiteen opiskelua toimivassa verkko-oppimisympäristössä. Jos käännämme katseemme Suomen rajojen ympärille, tilanne onkin sitten jo aivan toinen. Maailmalta löytyy valtava määrä taidekouluja, jotka toimivat kokonaan netissä.

Olemme seuranneet alaa useita vuosia ja näyttää siltä, että uusia, kokonaan netissä toimivia taidekouluja tulee koko ajan lisää. Tämä on hyvä uutinen ja kertoo ajastamme. Ihmiset haluavat opiskella kotonaan ja oman aikataulunsa mukaisesti. Netti mahdollistaa vuorovaikutuksen ja henkilökohtaisen opettamisen myös matkan päästä. Taidetta siis opiskellaan netissä koko ajan enemmän.

Ero luokkamaiseen oppimiseen

Nettioppimisessa on tiettyjä piirteitä, jotka tekevät siitä ainutlaatuisen. Eräs tällainen piirre on se, että kun osallistut verkkokurssille, yksikään tärkeä oppisisältö ei jää kuulematta. Jos sairastut, et jää jälkeen. Verkkokurssilla voit palata aineistojen pariin koska tahansa ja kerrata oppitunteja myöhemmin – niin monta kertaa, kuin haluat.

Verkkokurssilla saat mahdollisuuden käyttää enemmän aikaa niihin asioihin, joita haluat harjoitella perusteellisemmin. Voit katsoa videoita uudelleen ja uudelleen niin monta kertaa, kuin koet sen olevan tarpeellista. Verkkokurssilla on mahdollisuus perehtyä myös sellaisiin tekniikoihin, joiden oppiminen luokkamaisessa oppimisympäristössä olisi esimerkiksi aikataulujen takia haastavaa.

Netissä ei tietenkään pääse olemaan samassa tilassa opettajan ja muiden kurssilaisten kanssa. Tietokoneen ruutu ei voi korvata ihmistä, joka seuraa työskentelyäsi vierestä. Nykytekniikka toisaalta mahdollistaa sen, että voimme olla toistemme seurassa ja kokea yhteenkuuluvuutta pitkienkin välimatkojen päästä.

Paras aika oppimiselle ja luovuudelle

Verkkokurssilla edetään johdonmukaisen ja etenevän oppimisprosessin mukaan. Taidekoulu Tuimalassa me olemme koonneet kursseille tiedon, jonka opiskelusta hyödyt kaikkein eniten. Mutta milloin sinä olet parhaimmillasi?

Oppiminen ja uusien ideoiden kehittely tehostuu, kun harjoittelet silloin, kun sinulla on paras motivaatiotaso ja vire oppimiselle. Luovuus tarvitsee hyvät olosuhteet ja hyvän energiatason toteutuakseen parhaalla mahdollisella tavalla. Verkkovalmennuksessa voit nauttia parhaasta inspiraatiosta aina, koska päätät itse, milloin ja missä teet tehtäviä. Voit opiskella kotonasi, mökilläsi tai vaikka Espanjan aurinkorannoilla – kunhan sinulla on internetyhteys.

Tervetuloa mukaan kursseillemme kokeilemaan itse, miltä tuntuu opiskelu netissä. Jos haluat kysyä meiltä jotakin ennen liittymistä, ota meihin yhteyttä. Olemme täällä sinua varten.

"Itsensä voittaminen on voitoista ensimmäinen ja paras."

— Filosofi Platon (427–347 eKr.)

Kuvassa Taidekoulu Tuimalan Tuomas kertoo, miten muotokuvan piirtämisessä voi onnistua.

Liity kursseillemme, jos...

● Aloitat piirtämistä tai maalaamista ensi kertaa
● Teet jo taidetta, mutta haluat kehittyä tekniikassasi ja saada vakaan pohjan osaamisellesi
● Haluat ohjausta, tukea ja palautetta
● Haluat lisää itseluottamusta ja varmuutta oman taiteesi tekemiseen
● Haluat löytää oman tyylisuuntasi

Kursseillamme viemme teorian käytäntöön. Saat henkilökohtaista ohjausta ja tukea juuri niissä asioissa, jotka merkitsevät sinulle eniten.