Artikkelit

Kuvataidetta ilman mystiikkaa

Mestarillinen taideteos voi olla niin lumoava, että asiaan perehtymättömästä voi tuntua siltä, että sen luomiseen on tarvittu lähes maagisia kykyjä. Todellisuudessa vaikuttavaa kuvataidetta luodaan varsin arkipäiväisellä prosessilla, joka on kaikkien opittavissa.

Näyttävämpää taidetta muotovalaistuksen avulla

Haluaisitko oppia yksinkertaisen keinon parantaa taideteoksiasi? Muotovalaistuksen käyttö on juuri tällainen keino. Kerron tässä artikkelissa, mistä muotovalaistuksessa on kyse ja miten voit soveltaa sitä omissa teoksissasi.

Onko läpipiirtäminen huijaamista?

Läpipiirtäminen on varmasti yksi nopeimmista ja helpoimmista menetelmistä piirtää luonnos. Se on todellisuudessa niin helppo, että jopa lapsikin sen osaa. Useimmille meistä läpipiirtäminen onkin tuttu menetelmä jo lapsuudesta.

Sopivatko kurssimme ensikertalaisille?

Mietitkö, voitko tulla kurssille, vaikket tiedä taiteesta, sen tekemisestä tai mistään siihen liittyvästä juuri mitään? Haluaisitko kokeilla piirtämistä tai maalaamista, mutta... 


● Et tiedä, mitä eroa on öljy-, akvarelli- ja akryyliväreillä. 

● Et tiedä, mitä tarvikkeita sinun pitäisi hankkia tai mistä niitä edes saa.

● Alkuun pääseminen tuntuu vaivalloiselta.

Taiteen verkko-opetus kasvaa

Taiteen opiskelu internetin välityksellä on jatkuvassa kasvussa. Korkealaatuisesti toteutetut verkkokurssit tarjoavat hyvin kokonaisvaltaisen ja jäsennellyn oppimiskokemuksen, jonka myötä voit opiskella tavalla, joka sopii sinulle parhaiten.‍ 


Suomessa taiteen opiskelu verkossa on vielä hieman alkutekijöissään. Taidamme olla toistaiseksi ainoita, jotka tarjoavat verkossa taiteen opiskelua toimivassa verkko-oppimisympäristössä.

Kenelle kurssimme sopivat?

Koska olet tällä sivulla, haluat todennäköisesti kehittyä omissa taidoissasi kuvataiteen saralla ja saada syvemmän kosketuksen omaan taiteilijuuteesi. Saatat kuitenkin miettiä, ovatko Taidekoulu Tuimalan kurssit sitä, mitä etsit. Kenelle kurssimme sopivat ja voitko hyötyä niistä?

Mitä eroa on Mars Blackilla, Ivory Blackilla ja Payne's Graylla?

Taidekurssillamme nousi esiin kysymys erilaisista mustista. Mitä eroa on esimerkiksi Mars Blackilla ja Ivory Blackilla? Molemmat näyttävät aivan samalta paletilla. Ja entäpä sitten hyvin tumma Payne's Gray, joka sekin näyttää yhdeltä uudelta mustalta tuubista ulos puserrettuna. Miten erilaisia mustia voisi ymmärtää?